Päronsplitt som fredagsdrink

-

Fredag och fredagsdrink – det börjar hänga ihop nu för tiden va? För mig blir det istället onsdag (eller torsdag) och fredagsdrink, då jag behöver göra drinken innan jag fotograferar och skriver blogginlägget. Jag är å andra sidan ungdomsförälder, så jag väljer att hålla mig körbar de allra flesta helgdagar. Denna gång är det en riktig goding. Päronsplitt som fredagsdrink skulle jag nog lätt kunna dricka mer än en utav, då den smakar som glass.

Receptet har jag hittat hos Drinkoteket, vilket är en väldigt bra sida för att hitta roliga drinkar. Titta gärna in där och sortera på den alkohol du har tillgänglig för kvällen.

3 cl Likör 43
5 cl Xanté (päronkonjak)
15 cl Mjölk

Häll ner alla ingredienser i en shaker. Fyll upp shakern med is. Skaka ordentligt tills drinken är kall och du bygger upp en snyggt skum i din shaker. Sila upp i ett snyggt glas och servera tillsammans med något tilltugg.

Päronsplitt som fredagsdrink
En snygg skumkrona och ett snyggt metallsugrör

Då Saga har en chipskalender, så lär närmaste månadens alla snackstillfällen handla om chips… Denna gång grillchips som fanns i gårdagens lucka, tillsammans med dipp. Alltså chips utan dipp? No way!

Eller vad tycker ni? Kommentera gärna här nedanför.

Päronsplitt som fredagsdrink
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera