Gnocchi i pizzasås

-

Superenkel och endast 30 min i ugnen-vardagsmat. Dessutom vegetarisk på en meatfree monday. Perfekt! Här kommer mitt recept på gnocchi i pizzasås.

När jag handlar så går jag alltid förbi butikens billiga hylla. Där har de sorterat ut matvaror med kort datum till billigare pris. Förutom att jag gillar att handla billigt, hjälpa till för att slippa matsvinn, så triggar jag också fantasin. Vad kan jag göra för gott av den här ingrediensen? Gnocchi är ett sådant billigt köp jag gjort och det fick bli en god gnocchi i pizzasås i fredags. För ja, det var så gott så det passar på en fredag tillsammans med ett glas vin.

Gnocchi går utmärkt att tillverka själv ifall ni har överbliven potatis, så en perfekt resträtt, men det är också enkelt att köpa färdiga. Jag kan dock tycka att fullpris är lite dyrt då det bara är pressad potatis, ägg och vetemjöl.

För en ugnsform (ca 3 personer) gjorde jag så här:

500 g gnocchi
2 burkar överbliven pizza-tomatsås
Minimozzarella (som jag också hittat på kort datum) eller vanlig
Timjan
Salt & Peppar

Riven parmesan
Sallad

Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en ugnsform. Ta lite olja i botten och häll ut gnocchi i ett jämnt lager. Häll över pizzatomatsås (ni vet sådan färdig pizzasås som brukar följa med färdig pizzadeg) och rör runt lite, så allt blir jämnt fördelat.

Placera ut minimozzarella alternativt bryt bitar från en vanlig mozzarella. Krydda med timjan samt salt och peppar. Sätt in i ugnen ca 25-30 min.

Gnocchi i pizzasås

Under tiden hinner du duka och göra en god sallad. Det är så smidigt när maten tillagar sig själv i ugnen!

Ta ut formen från ugnen och placera mitt på bordet. Låt gästerna ta för sig av din enkla, matsmarta och billiga gnocchi i pizzasås.

Gnocchi i pizzasås
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera