Nudelmiddag med marinerad tofu

-

Igår var det måndag eftermiddag och jag hade ingen plan på vad jag skulle laga för middag. Jag hade ingen lust att passera butiken i rusningstid när jag gick hem från jobbet utan fick hitta på något av det jag hade hemma. Det resulterade i en nudelmiddag med marinerad tofu – en stor laddning som både räckte till middag åt två och varsin matlåda.

Tofu känns som en vattendelare bland mina bekanta. Antingen är folk öppna för det vegetariska/veganska spåret och gillar att prova nya smaker, eller så stänger folk dörren utan att smaka. En ”ny” produkt som känns alldeles för läskig att prova – tänk om den är bra och jag inte behöver äta lika mycket kött längre?

Här hemma så gillar jag att prova nya smaker, tack och lov gör mina familjemedlemmar också det. Jag tror också att vegetariskt/veganskt är det nya svarta – dvs det är det som kommer att gälla framöver. Helt enkelt därför att vi måste! Jorden har inte plats för all den boskap som behövs för att alla ska kunna äta lika mycket kött som i-länderna gör idag. Vi ryms helt enkelt inte.

Så har du inte provat tofu – gör det! Upptäck en ny, billigare och klimatsmartare väg. Ungefär så här gjorde Daniel igår när han lagade vår middag:

1 paket marinerad tofu
Olja att steka i
1 paket nudlar (välj tex risnudlar för en vegansk middag)
2 små vitlöksklyftor
1 burk Mrs Cheng’s färdiga grytbas
Haricot verts

Att servera till:
Creme fraiche
Sweet chilisås
Ev hoisinsås
Ev jordnötter ifall ni gillar det

Sätt igång en kastrull för nudelkokning och skär tofun i små tärningar, ca 1*1 cm. Sätt igång en stekpanna och stek tofutärningarna och vitlök i olja så de får en stekt yta. Smaksätt med salt, peppar och kanske lite hetta (cayennepeppar, sriracha eller liknande).

Lägg ner haricot verts så de får fräsa ett par minuter och häll sedan ner grytbasen från Mrs Cheng’s (eller någon liknande). Låt puttra några minuter.

Grytbas Mrs Cheng's

När nudlarna är kokta, häll av vattnet och lägg ner nudlarna i pannan. Vänd runt och låt fräsa ihop. Smaksätt med salt & peppar och även lite sesamolja.

Vid servering, så strössla lite sesamfrön på toppen och servera din nudelpanna med marinerad tofu tillsammans med creme fraiche, sweet chilisås eller annan asiatisk sås som ni gillar. Även jordnötter och koriander är goda tillbehör.

Nudelmiddag med marinerad tofu
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelGnocchi i pizzasås
Nästa artikelSmakbox Fröjdefull

Lämna ett svar