Mango Bellini som fredagsdrink

-

En Mango Bellini som fredagsdrink. En lite sötare och fruktigare drink som blir lite mellanting mellan efterrätt och drink. Jag vet att vissa också dricker en Bellini till frukosten då de har semester, men jag gillar inte att dricka alkohol på morgonen. Valfritt såklart.

Drinken uppfanns i Italien 1948 av Giuseppe Cipriani, huvudbartender och ägare till den kanske mest kända baren i världen. Harry’s Bar i Venedig. Då gjordes den på Prosecco och vita persikor, succo di pesca. Drinkens rosa nyans påminde Cipriani om färgen på ett helgons toga i en målning av Giovanni Bellini, därav namnet ”Bellini”.

Men en Bellini finns i många smaker, varav Mango Bellini är en.

För ett glas Mango Bellini gör du så här:

2 msk mangopuré (enklast är att köpa en barnmatsburk, annars går det såklart att mixa mango själv. Mixa isf tills purén är helt slät och pressa den även genom en sil för att få bort alla fasta delar. Smaksätt med 20 g strösocker till 100 g puré)
12 cl Prosecco

Ta fram ett snyggt champagneglas och lägg mangopuré i botten. Häll i hälften av Proseccon, rör om och häll sedan i resterande. Klart att servera!

Mango Bellini som fredagsdrink
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Asiatisk silkestofu-middag

Snöbollar som julgodis

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar