En Mango Bellini som fredagsdrink. En lite sötare och fruktigare drink som blir lite mellanting mellan efterrätt och drink. Jag vet att vissa också dricker en Bellini till frukosten då de har semester, men jag gillar inte att dricka alkohol på morgonen. Valfritt såklart.
Drinken uppfanns i Italien 1948 av Giuseppe Cipriani, huvudbartender och ägare till den kanske mest kända baren i världen. Harry’s Bar i Venedig. Då gjordes den på Prosecco och vita persikor, succo di pesca. Drinkens rosa nyans påminde Cipriani om färgen på ett helgons toga i en målning av Giovanni Bellini, därav namnet ”Bellini”.
Men en Bellini finns i många smaker, varav Mango Bellini är en.
För ett glas Mango Bellini gör du så här:
2 msk mangopuré (enklast är att köpa en barnmatsburk, annars går det såklart att mixa mango själv. Mixa isf tills purén är helt slät och pressa den även genom en sil för att få bort alla fasta delar. Smaksätt med 20 g strösocker till 100 g puré)
12 cl Prosecco
Ta fram ett snyggt champagneglas och lägg mangopuré i botten. Häll i hälften av Proseccon, rör om och häll sedan i resterande. Klart att servera!
