Chapche med sötpotatisnudlar

-

En ny asiatisk rätt som är av formen woka grönsaker, smaksätt med din asiatiska sås och blanda ner nudlar. Servera i ett stort fat mitt på bordet så alla kan ta det de vill ha. Inspirationen kommer från Jennie Walldén igen, en stjärna på koreansk mat. En vegetarisk chapche med sötpotatisnudlar.

200 g sötpotatisnudlar
4 ägg
Rapsolja
10 cm purjolök skuren i skivor
1 röd paprika i bitar
1 morot i tunna strimlor
Ca 150 g champinjoner
Ca 150 g grönkål
1 pak choi i mindre bitar

Sojasås:
1 dl japansk soja
2 msk sesamolja
2-3 klyftor vitlök, hackad eller riven
2 msk strösocker

Till servering:
Jordnötter
Rostade sesamfrön

Börja med att blanda ihop såsen, ställ åt sidan. Sätt igång en stekpanna och vispa ihop äggen. Stek en omelett i rapsolja – lägg omeletten åt sidan och skär den i mindre bitar.

Omelett

Sätt igång en nudelkastrull och skär och strimla grönsakerna i mindre bitar. Stek grönsakerna i stekpannan några minuter. När nudlarna nästan är klara så vänder du ner dem tillsammans med omelettbitar och sojasåsen. Vänd runt så nudlarna suger åt sig av sojasåsen.

Chapche med sötpotatisnudlar
Chapche med sötpotatisnudlar
Chapche med sötpotatisnudlar

Häll upp allt på ett stort fat och garnera med jordnötter och rostade sesamfrön.

Sötpotatisnudlar

Om du också gillar asiatisk mat från Korea, så har jag samlat mina rätter här.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar