En ny asiatisk rätt som är av formen woka grönsaker, smaksätt med din asiatiska sås och blanda ner nudlar. Servera i ett stort fat mitt på bordet så alla kan ta det de vill ha. Inspirationen kommer från Jennie Walldén igen, en stjärna på koreansk mat. En vegetarisk chapche med sötpotatisnudlar.
200 g sötpotatisnudlar
4 ägg
Rapsolja
10 cm purjolök skuren i skivor
1 röd paprika i bitar
1 morot i tunna strimlor
Ca 150 g champinjoner
Ca 150 g grönkål
1 pak choi i mindre bitar
Sojasås:
1 dl japansk soja
2 msk sesamolja
2-3 klyftor vitlök, hackad eller riven
2 msk strösocker
Till servering:
Jordnötter
Rostade sesamfrön
Börja med att blanda ihop såsen, ställ åt sidan. Sätt igång en stekpanna och vispa ihop äggen. Stek en omelett i rapsolja – lägg omeletten åt sidan och skär den i mindre bitar.
Sätt igång en nudelkastrull och skär och strimla grönsakerna i mindre bitar. Stek grönsakerna i stekpannan några minuter. När nudlarna nästan är klara så vänder du ner dem tillsammans med omelettbitar och sojasåsen. Vänd runt så nudlarna suger åt sig av sojasåsen.
Häll upp allt på ett stort fat och garnera med jordnötter och rostade sesamfrön.
Om du också gillar asiatisk mat från Korea, så har jag samlat mina rätter här.