Chilikakor med choklad

-

Jag erkänner! Jag har mängder av utrivna papper med recept här hemma som ligger och dräller. Daniel är mer av den minimalistiska typen och har nog velat kasta alla, men lyckats hålla sig tillbaka. Igår hittade jag ett sådant recept, ändrade lite och gjorde chilikakor med choklad som kvällsfika.

100 g smör
3 dl havregryn
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk hjorthornssalt
50 g choklad med chili, hackad
1 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
Lite salt

Smält smöret i en kastrull och blanda ner övriga ingredienser i samma kastrull. Ta fram två bitar plastfolie och lägg hälften av degen i den ena och hälften i den andra. Forma degen till två rullar ca 3 cm i diameter, och lägg dem kallt för att stelna.

Chilikakor med choklad

Sätt ugnen på 175°C. Ta bort ­folien, skär i ca 30 skivor och lägg på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna och förvara i lufttät burk.

Chilikakor med choklad
En aning brända på kanten men inget som smakar bränt tack och lov.
Chilikakor med choklad
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar