Meatfree Monday idag och jag bjuder på linsburgare till middag. Jag åt dem själv igår som söndagsmiddag och det fungerade utmärkt. En lite lös smet kanske, men burgaren höll ihop bra i mitt bröd.
Själva burgaren är vegansk, så ifall ni vill så kan detta bli en vegansk middag. Jag valde dock att blanda in lite mjölkprodukter, så jag räknar min middag som vegetarisk.
1 förpackning röda linser, häll av vattnet
2 morötter
1/2 dl BBQ-sås
1 msk potatismjöl
1 tsk salt
Rapsolja för stekning
Till servering:
Hamburgerbröd, ta den sort som ni gillar
1 ostskiva till varje burgare (välj bort för vegansk burgare)
Hemmagjord hamburgerdressing
Sallad alternativt färsk spenat
Tomatskivor
Picklad lök
Strips tillagade i ugnen
Häll av linserna och häll ner linserna i en bunke. Mixa dem med mixerstaven så det blir en linsmassa. Grovriv morötterna och blanda ner tillsammans med BBQ-sås, potatismjöl och salt.

Ta fram en stekpanna och stek dina linsburgare i rapsolja. Jag valde att lägga på en skiva hamburgerost så den hann smälta en aning. Jag gillar också att lägga i mina hamburgerbröd i stekpannan, så de får en stekt yta inuti.
Lägg ihop din burgare med det du gillar. Jag gillar färsk spenat, hamburgerdressing, picklad lök och tomatskivor samt pommes att äta på sidan. Igår valde vi läsk att dricka till. En grön skön söndagsmiddag som passar utmärkt som måndagsmiddag.
