Picklad lök till hamburgaren

Något som är väldigt gott och som jag gör ibland, är hemmagjord picklad lök till hamburgaren. Den här gången var det tom Saga som efterfrågade picklad lök, och då fick hon också göra i ordning för att lära sig.

Receptet, en så kallad 1-2-3-lag, är lätt att öka eller minska i mängd. Alltid 1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten.

½ dl ättika
1 dl socker
1½ dl vatten
—-
1 rödlök (den här gången hade jag 1 gul lök och 1/2 rödlök som jag blandade)

Blanda ihop din 1-2-3-lag och häll i en burk eller skål. Skiva rödlöken tunt och lägg ner i lagen. Låt ligga i en timme ungefär, perfekt medans man fixar det andra.

Picklad lök
Picklad lök

Det går också att spara ett tag ifall det blir picklad lök över, låt det bara ligga kvar i burken. För mig har det inte blivit något kvar, så jag har inte sparat, men ni kan lätt spara en vecka. Förmodligen mycket längre än så.

Kommentera