Pizza Bianco med rödbetor och chèvre

-

Igår skulle jag och Saga äta middag hemma och hon frågade vad jag hade tänkt. Jag berättade att jag hade en färdig pizzadeg liggande och då ville hon göra en pizza Bianco med rödbetor och chèvre. Vi handlade det vi behövde och sen satte jag igång.

Självklart blir det godare och mera mat ifall ni gör er egen pizzadeg, recept här. Men det är också så otroligt smidigt att köpa en färdig deg och bara koncentrera sig på vilken topping en vill ha. Så här gjorde vi denna gång:

1 förp färdig pizzadeg, denna gång glutenfri
Creme fraiche eller Ricottaost
4-5 färska champinjoner
1 färdigkokt rödbeta (förpackningen brukar innehålla fyra st)
1 bit eller rulle chèvreost
Timjan eller oregano
Grönkål
Någon god olja – jag hade Gunnarshögs rapsolja med basilika denna gång
Honung att ringla över
Ev Pinjenötter eller valnötter

Sätt ugnen på 200 grader och bred ut pizzadegen på ett bakplåtspapper. Bred pizzadegen med creme fraiche eller Ricottaost för en Pizza Bianco. Om ni gillar tomatsås på pizzan så ta det istället.

Skiva champinjoner och lägg ut i ett jämnt lager, fortsätt med skivad rödbeta. Skiva skivor av din chèvre och lägg ut över pizza. Toppa med lite god olja.

Pizza Bianco med rödbetor och chevre

Sätt in i ugnen ca 10 min. Ta sedan ut pizza och strö ut grönkål. Lite mera av den goda oljan och sätt in i ugnen igen. Grädda tills pizzan är klar (om du lägger på grönkålen från början, så hinner den brännas innan pizzan är klar).

Ringla över honung och strö ev över pinjenötter eller valnötter. Servera din pizza Bianco med rödbetor och chèvre.

Pizza Bianco med rödbetor och chevre
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar