Café Hara Ångbåtsbrygga

-

Dags för ett nytt sommarcafé strax utanför Östersund. Jag har äntligen tagit mig iväg till Café Hara Ångbåtsbrygga. Det är ett café jag tänkt på alla gånger jag åkt förbi, men då jag haft ett annat mål med mitt resande så har jag inte tagit mig tiden att stanna. Nu åkte vi dit enkom för att upptäcka detta fina sommarcafé.

Hara Ångbåtsbrygga ligger 2,5 mil söder om Östersund. Kör över Vallsundsbron, svänger höger och följer skyltningen mot Orrviken. 19 kilometer efter bron är Ångbåtsbryggan skyltad i centrala Hara. Kommer man istället E45 söderifrån kör man förbi Hackås och håller sedan utkik efter skyltningen mot Hara. Vänstersvängen sker precis vid en järnvägsövergång. Kör några kilometer och precis innan Sannsundsbron är Hara skyltat med 7 km. Sista biten är en grusväg ner till sjön. Parkeringen är gratis och är på en gräsyta.

När vi är där så är det högsommarvärme och det är kö in till serveringen. Det finns lediga platser vid borden, men det är mycket tack vare att många familjer fikar på sina filtar närmare vattnet istället. För många familjer är det, med små och lite större barn som plaskar lekfullt ute i den 17-gradiga Storsjön. Jag själv går i med fötterna och har vatten upp till knäna, men där är jag nöjd. Badkruka som jag är.

Café Hara Ångbåtsbrygga

Vi var mellanmålssugna när vi kom dit, så vi köpte dels en toast var och sen delade vi på en potatisbakelse till efterrätt. Väldigt lagom mycket mat för oss och till väldigt humana priser. 30 kr för en toast, 15 kr för en läsk och 20kr för bakelsen som vi delade på. Tanken är helt enkelt inte att gå med så mycket vinst utan hellre locka dit barnfamiljer som kan bada och fika till ett rimligt pris. En stjärna även till de ungdomar som arbetade denna dag!

Ett väldigt mysigt familjeställe med plats för fika, bad och sola på en filt. Gör inte som jag gjort under flera år och bara passera, utan sväng ner till Café Hara Ångbåtsbrygga och ta en paus. Det är du värd!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Mora-Nisse som shot

Cookies by Saga

Holy Greens i Helsingborg

Äppelkaka på äpplets dag

Populära kategorier

Kommentera