Potatis- och blomkålssoppa med bageribröd

-

Igår var det lite kylskåpsrensning här i Skärgårn. Jag hade några potatisar, en halv blomkål mm och tänkte att jag borde få till en middag. Soppa är alltid gott, även på sommaren, så jag svängde ihop en potatis- och blomkålssoppa. På sidan lyxade jag till med bröd köpt på bageri (vardags- OCH helglyx) samt Bregott Havssalt. Sommar ändå!

3 potatisar
1/2 blomkål, även stammen
1 vitlöksklyfta
1 l vatten
2 buljongtärningar (jag använde kyckling men det funkar såklart med grönsak)
Ca 1 dl grädde
Timjan
Svartpeppar
Ev en klick creme fraiche i soppan

Skala och dela potatisarna i mindre bitar. Mät upp vatten och lägg i dem först. Låt koka några minuter innan du lägger ner blomkålsbuketter och blomkålsstam (stammen i betydligt mindre bitar, då de har en längre koktid). Dela en vitlöksklyfta i mindre bitar och lägg ner tillsammans med buljongtärningar. Låt koka tills potatis och blomkål är mjuka. Mixa soppan slät.

Ställ tillbaka på plattan och fyll på med grädde, låt soppan få ett uppkok. Smaksätt din potatis- och blomkålssoppa med timjan och svartpeppar (ev salt om det behövs).

Ställ fram på bordet och servera tillsammans med ett riktigt gott bröd samt pålägg. Saga ville också ha en klick creme fraiche i soppan men jag avstod det.

Potatis- och blomkålssoppa


Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar