Grekisk sallad med tsatsiki

-

När det är så här pass varmt varje dag, så blir åtminstone inte jag så sugen på lagad mat. Sallad känns såå rätt och idag kände jag mig sugen på en grekisk sallad med tsatsiki till lunch. En grekisk sallad är ju en ganska enkel sallad och jag hade allt jag behövde hemma.

1 gurka
2 tomater, en röd och en gul
1/2 – 1 röd lök
1 paprika
Oliver – ju finare oliver desto godare sallad, denna gång hade jag bara enkla denna gång
1 förp. fetaost
Olivolja
En skvätt vit balsamvinäger
Färsk eller torkad oregano
Salt & Peppar

Ta fram ett fint fat och skär gurka, tomater och paprika i grova bitar. Lägg upp blandat på ditt fat och fortsätt med skivad rödlök. Fortsätt med valfri mängd oliver.

Smaksätt din sallad med olivolja, balsamvinäger, färsk eller torkad oregano samt salt och peppar. Vänd runt så alla grönsaker får smak och toppa sedan med fetaost bruten i mindre bitar.

Grekisk sallad med tsatsiki

Ställ upp på bordet tillsammans med Tsatsiki och något gott bröd. Denna gång blev det bara rostad franska där jag skar av kanterna. Funkade utmärkt!

Tsatsiki

Ca 1,5 dl creme fraiche
1/2 gurka
1 vitlöksklyfta
Salt & Peppar
Olivolja

Mät upp creme fraiche i en skål. Riv gurkan och blanda ner tillsammans med finhackad vitlök. Smaksätt med salt, peppar samt olivolja.

Grekisk sallad med tsatsiki
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar