Vegetarisk Flygande Jacob

-

Då jag vill äta mer och mer vegetarisk mat så gäller det att testa nya saker. Eller som igår då jag lagade vegetarisk Flygande Jacob och fick använda lite andra ingredienser. Lika gott som en ”vanlig” Flygande Jacob, så om ni också gillar det så testa att göra rätten grönare.

1 förpackning Quornbitar, 300 g (välj helt växtbaserat för vegansk Flygande Jacob)
1 förpackning Veggie Bacon från Tulip, 80g
1 banan
Jordnötter i valfri mängd
2 dl grädde (välj växtbaserad för vegansk Flygande Jacob)
1 dl Heinz chilisås

Ta fram en ugnsform och sätt ugnen på 200 grader. Skär Veggie Bacon i mindre bitar och stek i en stekpanna. Här hällde jag ner de frusna Quornbitarna ett par minuter också, bara för att de skulle få tina lite.

Quornbitar

Smöra ugnsformen med rapsolja och häll ner Quorn och bacon i formen. Toppa med skivad banan och valfri mängd jordnötter (jag gillar jordnötter så jag tar ganska många, men det är valfritt).

Blanda ihop grädde och chilisås i en egen bunke och häll sedan över quorn- och baconblandningen i ett jämnt lager.

Sätt in i ugnen. Mät upp och sätt ris/bulgur/havreris för kokning. När riset är klart så är också vegetarisk Flygande Jacob klart.

Vegetarisk Flygande Jacob

Riktigt gott! Perfekt också att det funkar som både lunch, middag och matlåda. Har ni börjat jobba igen förresten? Känns det ok eller hade ni velat vara lediga liiite till? Det här är faktiskt min sista lediga dag, börjar jobba imorgon igen. Skönt med rutiner men visst hade jag kunnat ta ett par veckor ledigt till. Men men.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar