Rulltårtans dag 2022

-

Idag är det temadag rulltårta, detta då det är rulltårtans dag 2022. Jag var för sen på bollen så jag har inte bakat någon rulltårta idag utan får istället gräva i arkivet. Rulltårta är ju egentligen en väldigt god kaka. En enkel och fluffig sockerkaksbotten fylld med god fyllning.

Jag börjar med en klassisk rulltårta med hallonsylt. Passar utmärkt nu när hallonen är mogna och redo att plockas och kokas till sylt.

Klassisk rulltårta

Jag fortsätter med en riktigt smarrig morotsrulltårta som smakar morotskaka. Så god med den krämiga fyllningen!

Morotsrulltårta

Vi fortsätter med en chokladrulltårta som är fylld med kola och banan. En riktig godis-rulltårta som försvann fortare än blixten här hemma. Så fort att jag inte ens hann ta någon finare serveringsbild. Mums!

Chokladrulltårta med kola och banan

Den sista rulltårtan jag bakat på senare år är en bananrulltårta med kanelsmörkräm. En lite kladdig rulltårta som smakar fantastiskt gott, men servera gärna tillsammans med en sked.

Bananrulltårta med kanelsmörkräm

Jag känner att det är ett lite fattigt arkiv för en temadag och vill egenligen ställa mig och baka direkt. Vad har ni för favoritrulltårta som jag borde baka och förgylla min blogg med? Kommentera nedan.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Mora-Nisse som shot

Cookies by Saga

Holy Greens i Helsingborg

Äppelkaka på äpplets dag

Populära kategorier

Kommentera