Klassisk rulltårta

-

Ibland är det bara så gott med de där klassiska bakverken! Såsom en klassisk rulltårta som ni förmodligen ätit 100 gånger men glömt bort senaste åren. Så är det iaf för mig. Det känns som att det måste vara så avancerat hela tiden, men det behöver inte vara det. Enkelt ÄR gott!

Därför kommer en klassisk rulltårta här, med hemkokad sylt och med lite grädde på sidan. Gott!

3 st ägg
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
0.5 dl mjölk

2 dl hallonsylt (eller jordgubbs- och rabarbersylt)
0,5 dl strösocker
2 st Bakplåtspapper

Värm ugnen till 250 grader. Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Vispa ägg och strösocker med en elvisp så att det blir pösigt, ca 5 min på hög vispning. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke och sikta ner det i äggblandningen. Blanda med en slickepott. Tillsätt mjölken och rör försiktigt med slickepotten.

Fördela smeten jämnt på plåten med en slickepott. Grädda mitt i ugnen i ca 5 min.

Ta ut kakan ur ugnen, strö 0.5 dl strösocker över ytan och lägg på ett bakplåtspapper. Lägg ugnsgallret över och vänd på plåten så att kakan hamnar på det nya bakplåtspappret. Låt kakan svalna.

Klassisk rulltårta
Klassisk rulltårta

Ta försiktigt bort bakplåtspappret som ligger på kakan och bred på ett jämnt lager sylt över hela kakan (om pappret inte lossnar, pensla med kallt vatten på pappret så går det lättare). Rulla ihop kakan från långsidan med hjälp av bakplåtspappret.

Skär rulltårtan i snygga bitar och servera tillsammans med vispad grädde. Klassiskt fika inför sommarvärmen och allt examensfirande.

Klassisk rulltårta
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar