Pastasås med zucchini och kidneybönor

-

Pasta och pastasås är nog min mest klassiska ”jag tager vad jag haver”. Att ta ett par slattar och göra av med något från kylskåpet samtidigt som vi får en god middag och oftast någon matlåda är perfekt! Igår blev det en pastasås med zucchini och kidneybönor.

Zucchini hittade jag på riktigt bra pris på affären så jag kompletterade med en smaksatt mjukost. Hemma visste jag att jag hade både lök, tomatsås och kidneybönor. Saken var biff (fast utan just biff).

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
5-10 färska champinjoner (beroende på storlek och om ni gillar)
1/2 – 1 zucchini
1 förp. kidneybönor
1 liten burk krossade tomater
Ca 100 g mjukost, jag valde Ica’s Vitlök & Örter
Salt & peppar

Valfri pasta, jag hade en förp. färsk spagetti

Börja med pastasåsen. Hacka gul lök och vitlök samt skiva champinjonerna i mindre bitar. Fräs i stekpannan på medelvärme. Fyll på med zucchinitärningar och låt fräsa några minuter till.

Sätt igång en pastakastrull och lägg i pastan när vattnet kokar. Fyll på med krossade tomater och mjukost och låt puttra ihop. Fyll på med avsköljda kidneybönor och smaksätt med salt och peppar. Låt bara bönorna bli varma, de går lätt sönder ifall du rör för mycket.

Häll av pastan och häll tillbaka pastan i kastrullen tillsammans med pastasåsen. Rör om och lägg sedan upp på snygga tallrikar. Strö ev över mera kryddor, jag hade tex torkad timjan och färsk rosmarin. Smaklig måltid!

Pastasås med zucchini och kidneybönor
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar