Matstafetten Östersund 2022

-

I lördags så var vi med på något nytt för oss, nämligen Matstafetten Östersund 2022. Det är ingen ny företeelse utan har funnits i många år, men för oss var det första gången. Matstafetten innebär att ett par anmäler sig (det behöver inte vara kvinna/man utan kan lika gärna vara två kompisar som går ihop), och sen blir paret tilldelad förrätt, varmrätt eller efterrätt. För vår del så blev det varmrätt.

När Matstafett-dagen infinner sig, så får paret veta vilket annat par de ska äta förrätt hos. Vi skulle infinna oss kl 18.30 hemma hos Ulrika & Jens i Lugnvik. Det är då vi samt ett annat par som är gäster och vi blir därmed sex personer runt bordet. De övriga två vid vårt bord var Christoffer & Robert.

Matstafetten Förrätt

Ulrika & Jens bjöd på hemodlade rödbetor med ett citronsmör och parmesan. Riktigt gott och lyxigt med närproducerat från trädgården. Samtalet flöt på väldigt enkelt och vi skrattade ikapp fram till 19.45. Då vi alla skulle vara på en ny plats kl 20.00, så blev det bråttom.

Prick kl 20 så ringer det på dörren och vi välkomnar Stina & Magnus. Två glada människor som strax följdes av Ki & Martin. Vi visade runt lite snabbt för att sedan ställa fram vår varmrätt på bordet. Vi hade valt min Grönpepparkyckling och serverade den med svenskt mathavre. Just mathavren var kanske inte så rolig, det hade varit snyggare att servera med ris. Nåväl. gästerna intygade flera gånger att maten smakade gott och det får räcka.

Matstafetten varmrätt

Även hemma hos oss så flöt samtalet på väldigt enkelt och tiden sprang iväg. Snart var det bara att packa ihop för att cykla till efterrätten i höjd med Krondikesvägen. Vi var bjudna till Pernilla & Emil som bjöd på en magiskt god portions-Pavlova. Fylld med hemgjord vaniljkräm och vispad grädde, samt toppad med färska jordgubbar och riven vit choklad. Mums vilken final!

Både vi och de andra gästerna Åsa & Hans skrapade våra tallrikar rena medan samtalet rullade på. Att lära känna så många nya människor under en kväll är verkligen en höjdare!

Matstafetten Efterrätt

Återigen sprang tiden iväg och vi skulle på efterfest. Platsen var som allt annat hemligt fram till strax innan. Vi hade dock cyklarna med oss, så vi trampade iväg mot vackra Arctura i hög fart.

Till Arctura så var alla Matstafetten-gäster inbjudna för att festa tillsammans. Här träffade vi också andra kompisar som också anordnat en rätt och träffat nytt folk under kvällen. Roligt att göra nya bekantskaper och få en riktigt rolig kväll i slutet av augusti!

Tack Matstafetten-gänget för en bra genomförd kväll och fest! Vi kommer gärna tillbaka nästa år.

Utsikt Arctura

Den magiska utsikten från Arctura ut över Östersund. Så fint vi bor här!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar