Kronärtskockskräm på bruschetta

-

Här kommer ett så gott tips på en kronärtskockskräm på bruschetta, på kex, bröd eller som kräm på en middagstallrik. Jag gillar verkligen röror av olika slag och står gärna längst fram för att provsmaka en ny sort. Den här har jag sett länge men inte förrän idag blev det av. Daniel och jag slukade hälften direkt.

Receptet har jag hittat inne hos Catharina men jag har sett liknande recept på andra ställen.

1 burk marinerade kronärtskockor i olja
Ca 100 g färskost
1 vitlöksklyfta
Salt & Peppar

Surdegsbröd i mindre bitar
Rapsolja med citronsmak

Häll av kronärtskockorna och lägg i en bunke. Mixa dem med en mixerstav. Finhacka vitlöksklyftan och lägg ner i de mixade kronärtskokorna. Lägg i färskosten och blanda runt. Smaksätt med salt & peppar. Lägg upp snyggt och gör gärna ett dike i krämen. Fyll på med citronrapsolja och gärna någon grön kvist.

Dela surdegsbröd i skivor och sedan i hälften. Rosta brödskivorna i en stekpanna med lite citronrapsolja i botten. Lägg upp bröden och ställ fram din kronärtskockskräm. Bre krämen på dina bruschettabitar och njut av ett gott tilltugg!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar