Enkel korv till middag

-

Jag erkänner! Det är väldigt sällan jag äter enkel korv till middag. Eftersom jag bloggar varje dag, så behöver jag laga mat för att kunna posta på bloggen. Men ibland har inte ens jag några bättre idéer, utan det blir korv med bröd till middag.

Jag köper alltid godare korv med mera köttinnehåll, denna gång Timjan & Oregano från Coop, från Sverige med 75% kötthalt. Sen var det inte bara ”slut på idéer” som avgjorde kvällens middagsmat, utan också att jag hittade korven på kort datum och halva priset. Billigare för plånboken och inget matsvinn.

Ang matsvinn så läste jag Elon Sverige’s Instagrampost häromdagen, där de säger att varje svensk (dvs även våra barn) kastar 17 kg ätbar mat i soporna varje år. Dvs en familj på fyra kastar alltså ca 68 kg ätbar mat varje år. Samtidigt så kasserar varje svensk även 18 kg ätbart genom vasken varje år. Samma familj på fyra vaskar alltså ytterligare 72 kg. Tillsammans 140 kg ätbar mat som vi bara kastar bort. Varje år. Och detta samtidigt som 800 miljoner svälter världen över. Det är så galet så det gör ont!

Matsvinn ElonSverige

Nåväl, tillbaka till enkel korv till middag:

1 paket god korv, denna gång Coop’s Timjan & Oregano
Goda korvbröd (lite dyrare men så mycket godare)
Ketchup
Senap
Rostad lök
Räksallad eller Skagenröra
Srirachamajonnäs

Stek korven i stekpannan och ta fram de ingredienser du gillar. De här korvarna är så tjocka, så de ryms inte riktigt i korvbröden. Jag delade min korv längs med på hälften och delade även på korvbrödet så jag fick två ”mackor”.

Den ena mackan bottnade jag med srirachamajonnäs, en halv korv, ketchup och rostad lök. Nästa macka fick Skagenröra, en halv korv, ketchup och rostad lök.

Enkel korv till middag

Faktiskt riktigt god tisdagsmiddag då jag kommit hem från dagens löpning.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar