Smördegsstjärnor med dulce de leche

-

Smördegsstjärnor med dulce de leche gjorde jag häromdagen och använde endast fyra ingredienser. Så smidigt att göra gott fikabröd! Sen går det att använda något annat än dulce de leche, men det var vad jag hade hemma den här gången.

En färdig smördeg
Pärlsocker
Ägg att pensla med
Dulce de leche (dvs karamelliserad mjölk)

Sätt ugnen på 200 grader och bred ut smördegen på sitt eget bakplåtspapper. Skär fyrkanter med hjälp av en pizzaskärare eller en kniv. Skär sedan två snitt i varje hörn, ca 1 cm in från kanten. Lyft in hörnen och lägg i mitten, så ursprungsfyrkanten istället blir som en stjärna.

Smördegsstjärnor med dulce de leche

Pensla dina stjärnor med uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Lägg sedan en klick dulce de leche i mitten och sätt in i ugnen i ca 10-15 min, tills de fått en gräddad yta.

Ta ut plåten och låt dina smördegsstjärnor med dulce de leche svalna, det går ganska fort, så har du nybakat fika att ställa fram till dig och dina gäster.

Smördegsstjärnor med dulce de leche
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

1 KOMMENTAR

Lämna ett svar