Älgfärspaj med kantareller och Västerbottensost

-

Hösten är tiden för älg och svamp, gärna i kombination. Då jag älskar paj så valde jag att göra en älgfärspaj med kantareller och Västerbottensost och familjen jublade. Saga som är kockelev på tredje året gjorde high five med sin mamma = riktigt bra betyg!

1 rödlök
Ca 10 cm purjolök
Ca 500g älgfärs
250 g förvällda gula kantareller
Timjan
5-6 enbär (jag hittade mina vid Högbondens fyr tidigare i höst)
Salt & Peppar
1 ask Ricottaost

1 färdig pajdeg eller om du gör din egen

Hacka en rödlök och skiva purjolök och stek i en stekpanna. Putta löken åt sidan och lägg i älgfärsen så den får brynas.

Sätt ugnen på 200 grader och klä en pajform med ett pajskal. Antingen en hemmagjord pajdeg eller om du har köpt färdig pajdeg. Förgrädda den i ca 10 min.

När köttfärsen brynts så blandar du ner förvällda gula kantareller, mortlade enbär samt timjan. Smaksätt med salt och peppar. Till sist blandar du ner en ask Ricottaost.

Älgfärspaj med kantareller och Västerbottensost

Ta ut den förgräddade pajformen och häll ner älgfärsblandningen från stekpannan. Riv Västerbottensost högst upp och sätt in i ugnen igen. Grädda din älgfärspaj med kantareller och Västerbottensost till du fått en gräddad yta, ca 20-25 min.

Servera tillsammans med en god sallad och gärna en vitlöksås på sidan. Mums!

Älgfärspaj med kantareller och Västerbottensost
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar