Hemmagjord pajdeg

-

I helgen gjorde jag en paj här hemma, och det slog mig att jag inte lagt ut mitt standardrecept på hemmagjord pajdeg. Så enkelt men det blir alltid så bra!

100 g smör
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl grahamsmjöl
Ev smaksättning i form av torkade kryddor

Ta fram smöret en stund innan så det hinner bli rumsvarmt. Blanda ihop smöret med grahamsmjöl och vetemjöl och tryck sedan ut degen i en pajform. Om du har tid så kan du sätta in den blandade degen i kylen en stund, så smöret blir lite hårdare, men det funkar utan detta steg också.

Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajdegen i tio minuter utan fyllning.

Ta ut pajformen och fyll skalet med valfri fyllning. Jag har gjort så många olika pajer med hemmagjord pajdeg och du hittar min samling här.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Veckomatsedel vecka 7

Pulled pork med fläskkarré

Yoghurt med stekt ägg

Populära kategorier

Lämna ett svar