Vi har börjat gå över helt eller delvis på havremjölk här hemma. Saga upplever att hennes mage mår bättre på havremjölk och det fungerar som alternativ för oss andra. Jag kan tycka att havremjölk i kaffet ger en godare smak än vanlig mjölk. Så när jag skulle laga lunch häromdagen så gjorde jag pannkakor på havremjölk. Som ett test men också för att det var det enda vi hade hemma.
Jag använde fortfarande ägg i smeten samt Smör & Rapsolja i stekpannan så pannkakorna blir inte veganska, men ändå ett steg i klimatets riktning. Och vet ni – ingen runt bordet reagerade ens, utan pannkakorna var lika goda som vanligt.
3 ägg
3 dl vetemjöl
6 dl havremjölk
Vetekli
Salt
Blanda alla ingredienser och vispa sönder mjölet. Jag kan tycka att det är enklare att vispa sönder mjölet i hälften av mjölken och sen fylla på med resten.
Sätt igång en stekpanna och ta Smör & Rapsolja i botten. Grädda goda pannkakor och servera med sylt. Funkar alla dagar både till lunch och middag.