Pannkakor på havremjölk

-

Vi har börjat gå över helt eller delvis på havremjölk här hemma. Saga upplever att hennes mage mår bättre på havremjölk och det fungerar som alternativ för oss andra. Jag kan tycka att havremjölk i kaffet ger en godare smak än vanlig mjölk. Så när jag skulle laga lunch häromdagen så gjorde jag pannkakor på havremjölk. Som ett test men också för att det var det enda vi hade hemma.

Jag använde fortfarande ägg i smeten samt Smör & Rapsolja i stekpannan så pannkakorna blir inte veganska, men ändå ett steg i klimatets riktning. Och vet ni – ingen runt bordet reagerade ens, utan pannkakorna var lika goda som vanligt.

Pannkakor på havremjölk

3 ägg
3 dl vetemjöl
6 dl havremjölk
Vetekli
Salt

Blanda alla ingredienser och vispa sönder mjölet. Jag kan tycka att det är enklare att vispa sönder mjölet i hälften av mjölken och sen fylla på med resten.

Sätt igång en stekpanna och ta Smör & Rapsolja i botten. Grädda goda pannkakor och servera med sylt. Funkar alla dagar både till lunch och middag.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Vörtbröd utan jäsning

Julmarknad i Klagenfurt

November 2024

Populära kategorier

Lämna ett svar