Vegetarisk Pasta Alfredo med rökt tofu

-

En Pasta Alfredo verkar inte ha något riktigt spikat recept, mer än att det ska innehålla Fettuccine, Smör och Parmesanost. Den enkla pastan serveras som förrätt men där du enkelt kan addera tex kyckling för att få ihop en varmrätt. Idag valde jag att göra en vegetarisk Pasta Alfredo till middag, där jag tillsatte rökt tofu som proteinkälla istället.

Valfri pasta, jag hade Strozzapreti den här gången
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
6-8 färska champinjoner
1 förp rökt tofu, 230 g
ca 2 dl grädde
Ca 2 msk färdig pesto (eller hemmagjord)
Salt & Peppar

Till servering:
Riven parmesan
Ev oliver (helst svarta med kärna)

Hacka lök och vitlök och lägg ner i en stekpanna med lite olja i botten. Dela champinjonerna på hälften och skiva dem sedan i tunna skivor. Låt allt fräsa ett par minuter på svagare värme.

Dela tofun i små tärningar, höj värmen på stekpannan och lägg ner tofutärningarna. Låt fräsa och att tofun får en yta.

Sätt också igång pastakastrullen och koka valfri pasta. Jag gillar pasta med lite form som också fångar upp den goda såsen, men det är valfritt.

Häll i grädde i stekpannan och låt allt puttra samman tillsammans med pesto, salt & peppar. Smaka av!

När pastan kokat klart, häll av vattnet och häll ner pastan i stekpannan. Vänd runt tillsammans med oliver och toppa sedan med riven parmesan. Servera vegetarisk Pasta Alfredo till middag och ta eventuella rester i matlådan dagen efter. Servera gärna med någon färsk sallad eller grönsaker för att liva upp den något färglösa goda middagen.

Vegetarisk Pasta Alfredo
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

1 KOMMENTAR

Lämna ett svar