Vegobiffar med fetaostsås

-

Jag har oftast någon vegetariskt nödmat redo i frysen ifall mina middagsidéer inte vaknar till liv tillräckligt snabbt. Ett sådant nödpaket var Findus Green Cuisine Quinoa & Sötpotatisbiffar. Inget jag provat förut men det gjorde att jag kunde ställa fram vegobiffar med fetaostsås på middagsbordet. Jag gjorde även en plåt klyftpotatis samt lite tomater som sallad. En fullvärdig middag utan någon vidare planering.

Då dessa biffar är veganska, så hade jag enkelt kunnat svänga ihop en vegansk middag, men denna gång lockade fetaostsåsen för mycket och det blev en vegetarisk middag.

1 paket Quinoa & Sötpotatisbiffar (ett paket innehåller sex biffar)
4-5 potatisar
Olja till formen
Salt & peppar
1 förp fetaost
Ca 1 dl creme fraiche
En skvätt mjölk
1 vitlöksklyfta
Peppar

Sallad till servering

Börja med potatisen. Sätt ugnen på 200 grader och dela potatisen i smala klyftor. Lägg i en smord ugnsform och smaksätt med salt & peppar. Ta också lite olja på toppen och blanda runt. Sätt in i ugnen ca 30 min, rör om ett par gånger under tiden.

Ta fram en djuptallrik och mosa fetaosten med hjälp av en gaffel. Ta fram en skål och häll över fetaosten. Blanda tillsammans med creme fraiche och lite mjölk för en lagom konsistens. Smaksätt med finhackad vitlök och peppar. Ställ åt sidan.

När potatisen nästan är klar, så ta fram en stekpanna. Stek dina vegobiffar i olja och låt dem bli varma. Servera potatis samt vegobiffar med fetaostsås och någon fräsch sallad.

Vegobiffar med fetaostsås
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar