Gästblogg – hit vill jag resa med Maria!

-

Hejsan hoppsan alla MariasMat.nu-läsare! Idag är det jag, Daniel a.k.a Dryden, som skriver. Är bloggen kapad? Nej, inte så allvarligt utan jag tänkte mest gästblogga en sväng för er. Jag driver vanligtvis upplevelsebloggen Flying Dryden sedan en massa år och som ni kanske redan vet så gillar ju jag att hänga runt med Maria både hemma och i världen.

Vi är alltid överens om var vi ska dra när vi väl bestämt oss och går all in. Fram till den punkten förs så klart diskussioner. Vissa platser lockar mer och andra mindre. Ibland matchar inte våra önskemål. Det kan handla om allt från att det inte finns tid eller att någon av oss helt enkelt prioriterar något annat. Ibland har jag åkt själv, en annan gång har vi pausat idén och en tredje gång har den ene inte lyckat sälja in destinationen tillräckligt bra för den andre. Den fjärde gången har vi åkt och fått en kalasresa.

Inte konstigare än så.

Det finns dock några ställen jag vill besöka med Maria som sällskap. Några har jag själv besökt. Ett annat har jag inte lyckats sälja in på grund av svårflirtad sambo. Ett tredje har hon redan bockat av. Ett fjärde där resan är mer än resmålet (sånt som jag uppskattar mer än henne tror jag bestämt) och ett femte där ingen av oss varit.

Vancouver, Kanada

Två gånger har jag rest själv till Vancouver och jag känner mig fortfarande inte mätt på vare sig stan eller omgivningarna, som jag bara nosat på när jag roadtripat till Whistler till exempel. Det känns lite som Östersund på steroider med en härlig stadskärna och vackra bergsmiljöer runtomkring. British Columbia har ju en del av den varan, så att säga. Just det faktumet gör att jag är ganska övertygad om att Maria skulle uppskatta Vancouver.

En variant är att börja i Calgary och sedan bila oss genom Klippiga Bergen för att sedan avsluta med några dagar i Vancouver. På pappret en helt episk resa. Det vore väl inte så himla svårt att övertyga henne om det här, eller?

New York (och Boston), USA

Det finns många platser Maria är sugen på. New York ligger inte på den listan. ”Äh, alla har ju redan varit där!” har jag hört henne säga flera gånger. Jag kan köpa resonemanget och går själv efter det ibland men New York känns ändå lite annorlunda. Det är ju en klassiker, en stad som ingen annan, ett myller av upplevelser och urban kultur i fler genrer än vi kan räkna till. 

Egna minnen skapar man ju själv och jag är helt övertygad om att vi skulle få en enastående resa hit. Dels finns det ju platser som jag själv vill återbesöka men herregud, New York har ju så friskt mycket att erbjuda.

En variant jag klurat på är att först åka till Boston (kolla Towes inlägg och bilder!) och upptäcka en vad det verkar något underskattad stad några dagar. Där har ingen av oss varit sedan tidigare. Sedan ta tåget till New York för ytterligare några dagars upplevelser där innan hemresa, där jag själv varit två gånger.

Jag lobbar vidare. Rätt som det är dyker det väl upp New York-inlägg även på MariasMat.nu. Ja, när grisar kan flyga och helvetet frusit till is.

Brooklyn Bridge och Manhattan i New York

Tågresa från Perth till Melbourne, Australien

Vår ursprungsplan med Australien 2019 var faktiskt att göra en roadtrip, tills vi upptäckte att det skulle bli lite för många mil för att vara hanterbart på tio dagar. Det slutade med Sydney, nattåg till Melbourne och en minibilresa längs vackra Great Ocean Road.

Det jag skulle vilja testa är att ta oss till Perth och sedan ta tåget till Melbourne. Visst, det är en djävulskt lång tågresa och frågan är om man tröttnar efter några timmar. Men, här blir ju tågresan i sig själva målet. Det känns som en häftig kontinent att korsa så bara det vore ju en upplevelse i sig. Frågan är bara om jag kan sälja in den tillräckligt bra. Sitta stilla. På ett tåg. I tre dagar? Jag jobbar vidare på den…

Maria längs Great Ocean Road

Stora Härjångsstöten, Jämtlands högsta berg

Där har jag ju redan varit!” sa Maria när jag föreslog det för några år sedan. Ja, so? Bara vintertid. Min ambition är att göra en sommar- eller höstvandring och jag lockas främst av tre saker. För det första att toppen ligger ganska avsides vilket borde göra den glest vandrad. För det andra är det en flerdagarstur som vore kul att testa på. Nummer tre så är det ju Jämtlands högsta fristående berg. Skäl enough? Japp! Nästa sommar kanske?

Hawaii-öarna, USA

Jag satt med biljetterna bokade. Honolulu tur och retur. Betalda och klara under en sinnessjuk kampanj hos Lufthansa om än med viss risk för att pandemin skulle sätta käppar i hjulet. Det gjorde den. Jag lyckades lyckligtvis, i ett litet fönster, avboka alltihop och få tillbaka varenda krona. Men! Hawaii och kanske primärt Ohau hann researchas tillräckligt mycket för att få ligga kvar på önskelistan för resor framöver. Nästa gång ska jag inte boka en egoresa utan då ska Maria hänga med.

Tänk er en roadtrip på Oahu. Besöka krigsmuséet Pearl Harbour. Se Diamond Head-kratern. Vandra i bergen. Kanske hoppa lite fallskärm. Ta en liten kortare tur över till Kauai och upptäcka Jurassic Park-miljöerna. Det finns gott om möjligheter att fylla en vecka eller fem i de här krokarna, sanna mina ord!

Är det hit som vi kör vår Amex-voucher nästa år? Kanske…

Framtiden får visa sig

Var det här tar vägen får framtiden visa. Kanske svarar hon med ett eget inlägg och bemöter platserna. Det caset överlämnar jag helt till henne. Har ni några bra insäljande argument att komma med så släng in en kommentar här under.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar