Kraften bakom LadängEverest

-

I sommar har vi sprungit upp till Mount Everest topp, fast i vår egen hemmabacke Ladängen som ligger på Frösön. Vi hann klart dagarna innan vi åkte mot Kilimanjaro, vilket hela tiden varit kraften bakom LadängEverest för oss. Vi har under tre somrar kämpat oss uppför Ladängen för att vi till slut skulle göra Kilimanjaro.

Målgång LadängenEverest
2020 såg målgången ut så här – då dimman låg tät över Ladängens topp
LadängEverest - toppen är nådd
2021 såg målgången ut så här
RunStreak 884
2022 såg målgången ut så här. Bara några dagar innan avfärd mot Kilimanjaro

Det var en föreläsning i november 2019 i Östersund (eventuellt var det vår guide Jens som höll i den) som jag var med på. Föreläsaren lyckades sälja in konceptet för när jag kom hem från den föreläsningen så ringde jag Daniel och sa: Vi ska gå upp på Kilimanjaro!

Vi bokade vår resa i mellandagarna mellan nyår och trettondagen 2020, på kebab-matstället i Umeå som heter Kebabnekajse pizzeria (kändes lite menat på något sätt) och betalade in vår förskottspeng för resan. Resan var planerad till oktober 2020.

Sen kom Corona i februari 2020 och hela världen ställde in. Så även vår resa till Kilimanjaro (såklart). Under samma vår började vi springa RunStreak (1:a maj) och sen började vi springa/gå uppför Ladängen för att nå Mount Everest topp. Inspirationen hade vi fått från Umeå’s BräntEverest och vi räknade helt enkelt om antalet höjdmeter till Ladängens höjdmeter.

Vi fortsatte springa RunStreak hela hösten och vintern och när våren sedan kom, så hakade vi på Korpens satsning med LadängEverest. Korpen gjorde en satsning i hela Sverige om att ”nå Mount Everest i din egen hemmabacke” (#mitteverest) så sommaren 2021 fick vi mycket sällskap i Ladängen. Bland annat av Tv4 och Marcus Noterius.

LadängenEverest goes LadängEverest

Vår resa till Kilimanjaro bokades om totalt fyra gånger innan vi till slut kom iväg i oktober 2022 – då med tre somrar LadängEverest i ryggen och även 890 dagar RunStreak i ryggen. Riktigt bra uppladdning!

Avslutning LadängEverest 2022

Förra söndagen den 30:e oktober, så körde Korpen Storsjön sin avslutning av LadängEverest 2022. Med Kilimanjaro i ryggen så åkte vi dit för att göra några vändor till och runda av säsongen. Vi har lärt känna både Korpen och andra löpare som springer i Ladängen, så det kändes rätt att komma dit, fika och hänga lite. Prata om både löpning, Ladängen, Kilimanjaro, framtidsplaner mm mm.

Vi avslutade årets LadängEverest med tre-delad vinst tillsammans med Eva från Hammarstrand. Eva som gick med oss upp på Kilimanjaro och som också använt LadängEverest som uppvärmning. Tre värdiga vinnare av LadängEverest alltså!

Kraften bakom LadängEverest?

Men nu då? När kraften bakom LadängEverest är slutförd och vi har nått toppen av Kilimanjaro. Kommer vi att besegra Mount Everest även nästa sommar?

Det är en rolig satsning av Korpen och framför allt är det roligt att komma i mål. Den känslan gör att det är värt alla svettiga timmar under sommaren. Sen är backträning bra träning, så jag tänker att jag vill fortsätta åtminstone en sommar till. Vem vet vad vi hittar på för nästa utmaning? Jag vet vad Daniel vill, men jag har inte bestämt mig ännu. Vi får se helt enkelt.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar