Kladdkakans dag 2022

-

Åh! En till av dessa goda temadagar som jag bara inte kan låta bli. Samma med fettisdagen, kanelbullens dag mfl. De är bara för goda för att inte uppmärksamma. Samma med kladdkakans dag 2022. För god att inte låtsas om!

Här kommer mina kladdkakor från senaste året samt några favoriter från förr. Baka en kladdkaka idag och låt måndagen bli liiite bättre tack vare den! Du kan också hitta alla mina kladdkakor i mitt arkiv.

Kladdkaka med marängtäcke bakade jag i våras på min pappas födelsedag. Han finns tyvärr inte kvar hos oss, men det känns ändå rätt att uppmärksamma honom med fika. En god kladdkaka med ett frasigt marängtäcke på toppen var så gott tillsammans med lättvispad grädde och fräscha färska hallon.

Kladdkaka med marängtäcke

Nästa kladdkaka blev en Kladdkaka med cheesecake. Att kombinera två så goda kakor var riktigt gott och något jag gärna bakar igen. Kladdkakor är ju väldigt söta, så jag gillar att lägga till något lite syrligt till kakan. Här i form av färska hallon från vår egen trädgård.

Jag planterade gula hallon i trädgården för något år sedan, det är så roligt att de börjat ge frukt! En lite annan smak än klassiska hallon och enligt vad jag har läst så är maskarna inte lika förtjusta i de gula hallonen – och det gör verkligen ingenting!

Den sista av årets kladdkakor bakade jag strax innan Kilimanjaro. En Kladdkaka med mint och päron som också var väldigt god och den fick en strykande åtgång.

Efter Kilimanjaro så har jag faktiskt hunnit baka en likadan till, så vi har hunnit med två stycken av samma kaka i oktober.

Kladdkaka med mint och päron
En lite tråkig bild, men tro mig – den är jättegod!

Tidigare favoriter

Det är svårt att plocka en viss kladdkaka som favorit, men jag gillar de som också har ett syrligt inslag för att möta upp sötman i kakan. Såsom Kladdkaka med röda vinbär eller Kladdkaka med rabarber. Mums verkligen!

Kladdkaka med röda vinbär

Eller en riktigt chokladig kladdkaka – det är också väldigt väldigt gott! Antingen Kladdkaka med jordnötssmör och chokladganache som formligen smälte i munnen.

Kladdkaka med jordnötssmör och chokladganache

Eller min goda Kladdkaka med After Eight i mitten. Mums för den också!

AfterEight-kladdkaka

Har ni någon favoritkladdkaka?

Har ni någon favoritkladdkaka som jag borde prova? Tveka in att kommentera här nedan, så kommer jag att baka inom kort.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar