Ni kanske minns min cheesecakegrottor med svarta vinbär som jag postade häromdagen? Det blev ju för mycket fyllning för mängden kakor, så jag valde att baka en kladdkaka med cheesecake dagen efter. Choklad med cheeseceke alltså, vad kan gå fel?
100 g smör
2½ dl socker
2 ägg
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Cheesecakekräm:
100 gram Philadelphiaost
1 ägg
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Börja med att sätta igång ugnen på 175 grader och smöra en form – oftast spänner jag fast ett bakplåtspapper i botten och sen klär jag även kanterna med papper – Tips!
Blanda också cheesecakekrämen, gärna med en elvisp så det inte blir klumpar. Ställ åt sidan.
Smält smöret i en kastrull, ta den från värmen och blanda sedan ner allt i samma kastrull. Börja med socker och ägg och rör tills det blandats. Ner med kakao, vetemjöl och vaniljsocker och blanda igen. Häll ner smeten i formen och ringla ner cheesecakekräm i ett snyggt mönster. Sätt in formen i ugnen.
Ca 15 min i ugnen, men håll lite koll och ta ut kakan innan den stannat helt. Den stannar lite till efter att man tagit ut den ur ugnen och tanken är ju att den ska vara kladdig i mitten. Helt ok att ställa den i kylen någon timme, så den hittar sin rätta form.
Servera din kladdkaka med cheesecake tillsammans med vispad grädde eller glass och gärna någon färsk frukt eller bär. Jag hittade några hallon i vår egen trädgård som fick agera statister denna gång.