Kladdkaka med mint och päron

-

Goda kladdkakor finns det inte för många av! Och hör sen! När du insett det kan du baka denna goda kladdkaka med mint och päron. Yummie!

Receptet har jag hittat på Instagram och Katarina på Barrgatansbakstuga och jag gjorde nästan likadant. Jag undviker palmolja allt jag kan, så jag tog naturell choklad och tillsatte pepparmintsolja i smeten istället.

100 g smör
50g choklad till smeten
Några droppar pepparmintsolja
2 dl strösocker
2 ägg
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
1 krm salt
2-3 inlagda päron
50 g hackad choklad på toppen

Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en springform. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten.

Smält smöret och ta kastrullen åt sidan. Rör i 50 g hackad choklad och rör tills det har smält. Smaksätt med några droppar pepparmintsolja. Fortsätt med socker och sedan ett ägg i taget. Rör i kakao, vaniljsocker, vetemjöl och salt.

Häll smeten i din springform och lägg päronklyftor i ett snyggt mönster. Hacka 50 g choklad och sprid ut på toppen innan gräddning.

Kladdkaka med mint och päron

Grädda i knappt 20 min och ta ut kakan medan den är lite kladdig i mitten. Den kommer att stelna lite till medan den svalnar.

Servera kladdkaka med mint och päron tillsammans med lätt vispad grädde och njut av helgen!

Kladdkaka med mint och päron
Kladdkaka med mint och päron
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar