Brynt smör-smör med rödgul trumpetsvamp

-

Ett tips inför helgmiddagen, att göra ditt eget brynt smör-smör med rödgul trumpetsvamp. Vi passade på att äta det tillsammans med vår ugnsbakade älgryggbiff tidigare men ett smaksatt smör fungerar till mycket. Vår middag var såå god, då vi också testade Pommes Anna på sidan.

Brynt smör-smör med rödgul trumpetsvamp behöver förberedas i förväg för att hinna stelna, men går också alldeles utmärkt att förbereda dagen eller veckan innan och förvara i frysen.

Ca 50 g smör
Ca 75 g smör
Valfri god svamp, vi hade rödgul trumpetsvamp men det funkar lika bra med kantareller
0,5 rödlök
Sherryvinäger
Lite socker
Salt & peppar

Börja med 50 g smör och bryn det i en kastrull. Ställ åt sidan och låt svalna. Under tiden kan du ta fram 75 g smör och skära i mindre bitar så det hinner bli rumsvarmt.

Finhacka din svamp och lägg i en stekpanna. Lägg även i förvälld svamp och låt puttra ihop med smör.

Vispa ihop de två smörbyttorna, så det brynta smöret blandas med det naturella smöret. Blanda ner din smörstekta svamp och smaksätt ditt smör med vinäger, socker samt salt & peppar.

Ställ in i kylen så smöret hinner stelna och ägga sedan upp smöret på din goda helgmiddag.


Brynt smör-smör med rödgul trumpetsvamp
Älgryggbiff
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Starka självständiga kvinnor?

Chokladkaka med zucchini

Banana sour som fredagsdrink

Honungskyckling med gochujang

Populära kategorier

Lämna ett svar