Pommes Anna

-

Till gårdagens goda middag med bland annat älgryggbiff så hade Saga beställt någon god potatis. Inte klyftpotatis, inte potatisgratäng, inte Pommes Duchesse – något annat. Jag fick klura en stund men fastnade för Pommes Anna som lät riktigt gott!

Pommes Anna är en väldigt enkel potatiskaka med få ingredienser, så prova gärna att göra den nästa gång ni vill äta gott.

2 vitlöksklyftor
1/4 kruka rosmarin
75 g smör
900 g amandinepotatis (eller annan fast potatis)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 200°C. Skala och finhacka eller riv vitlöken. Hacka rosmarinen fint. Smält smöret.

Skiva potatisen i ca 2-3 mm tunna skivor och lägg dem en kort stund i kallt vatten.

Ta fram en ugnsform och häll i lite av det smälta smöret i botten. Lägg ut potatisskivorna och varva med delar av det smälta smöret, hackad vitlök, rosmarin, salt & peppar. Häll resterande smält smör ovanpå och avsluta med peppar.

Sätt in formen mitt i ugnen ca 45 minuter och servera sedan din Pommes Anna som potatistillbehör till en god rätt. Exempelvis en god älgryggbiff.

Pommes Anna
Älgryggbiff
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Veckomatsedel vecka 17

Smakbox Vårglimt

Mat längs långresan

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

    • Ja testa det! Det var enkelt, få ingredienser och riktigt gott! Sen är det alltid kul att testa något annat/nytt :)
      Kram Maria

Lämna ett svar