Kvällen och Meatfree Monday till ära, så svängde jag ihop en panna färsk pasta med brynt smör och Burrata. En enkel rätt där jag passade på att göra av med lite trötta grönsaker och fick till en riktigt god vegetarisk pasta.
Jag gjorde ungefär så här:
10 cm purjolök (jag hade den sista gröna biten)
10 cm svensk zucchini (såklart, det är ju säsong)
1 snackspaprika
Ca 8 små färska champinjoner
Rapsolja att steka i
En skvätt grädde
Salt & peppar
Till servering:
1 förp färsk fettuccine 300 g
2 bitar Burrataost
50 g Brynt smör
Ca 5-6 färska blad salvia
Börja med grönsakerna. Skiva ner dem i mindre bitar och stek dem en liten stund på medelvärme. Sätt igång en pastakastrull. Häll ner en skvätt grädde och smaksätt med salt och peppar.
När pastan kokat klart, häll av vattnet och häll ner pastan i stekpannan. Rör om så grönsakerna sprids ut och smaka av igen. Kanske behövs lite mera salt & peppar. Häll upp hela stekpannan på ett stort snyggt fat.
Mät upp 50 g smör i en kastrull och smält smöret. Fortsätt ha kastrullen på värmen och låt smöret börja fräsa medan du vispar i smöret. Lägg ner några salviablad, så de får friteras. När smöret tystnar så tar du av kastrullen direkt, akta så det inte bränns.

Fördela Burrataosten genom att bryta den i bitar med händerna och placera ut jämnt över pastan. Häll det brynta smöret över Burratabitarna och fördela ut de friterade bitarna salvia. Toppa med några drag på svartpepparkvarnen. Servera färsk pasta med brynt smör och Burrata och njut av en god vegetarisk middag vilken dag i veckan som helst.

