Dromskåran runt i Bydalen

-

I helgen så var vi på en höstutflykt i Jämtland. Det är väl aldrig så vackert som det är just nu? När träden fortfarande har kvar sina gula, orangea och röda löv. Det är så mycket färg och det är så vackert även om det är mulet (och lite regn). Vi valde att vandra Dromskåran runt tillsammans med ett par kompisar och deras två barn.

Dromskåran är en känd skåra som du enklast når från Hovde i Bydalsfjällen. Kör mot Bydalen och sen mitt emot restaurang Drommen/uthyrning/lilla butiken så går en grusväg upp genom Höglekardalens semesterby. Om du kör längst upp, så finns det också en parkering längs vägen där du kan ställa bilen.

Hitta hit: Restaurang Drommen och Höglekardalens semesterby

Förutom att Daniel och jag tog med oss fika för dagen, så packade vi även ryggsäcken med ytterligare vikt. Detta för att träna inför vår Kilimanjaro-vandring i oktober. Så förutom fika, så släpade jag även med mig vårt tält som väger knappt fyra kg.

Vi började gå uppåt genom skogen och kom snart till en skiljeväg. Skulle vi gå lite lägre och in i skåran eller skulle vi gå upp och gå ovanför skåran först? Vi valde det första alternativet och kom snart in bland stenrösena och stigen som går längs bergskanten. Här kom vi också ovan trädgränsen med både mera vind men också mera utsikt.

Våra kompisars två barn, nio och sex år gamla knatade på riktigt bra! Lite hopp och skutt, lite klättra på stenarna och samtidigt hålla jämna steg med oss vuxna gjorde nog att de egentligen gick en längre sträcka än oss. När energin tröt så hittade vi en fikaplats ganska omgående.

När sedan lunchen och fikat var uppätet, så fortsatte vi den lilla biten in i skåran och upp på berget för att gå tillbaka mot bilen. Maten hade kommit ut i blodet på de små, så nya hopp och skutt längs vägen hem.

En väldigt vacker runda på 5,5 km och drygt tre timmar inkl fikarast. En runda som alla kan gå, ingen avancerad vandring.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar