Heagårds Skafferi Halmstad

-

I somras när vi åkte norrut från Bjäre och Bjäre Trailrun så körde vi inte E6:an för att komma fram så fort som möjligt, utan vi tog kustvägen i lugn och ro istället. Vi hade ju semester, så varför stressa? Bland annat så passerade vi Heagårds Skafferi norr om Halmstad när det var dags för lunch.

När vi är ute och kör längs vägarna så undviker vi de stora matstoppen som ofta är kedjor med utländska ägare. De känns väldigt opersonliga och serverar egentligen bara bukfylla. Vi vill hellre stanna på små ställen och få uppleva platsen samt att få äta väldigt mycket godare mat. Jag har tidigare skrivit ett inlägg om mat längs vägarna och t ex föreslagit golfrestaurangerna. Alternativt ta en småväg och leta enstaka matställen på kartan, t ex Heagårds Skafferi som var supermysigt.

En pampig stenlada som förutom café/restaurang rymde både klädbutik och inredningsbutik. Insidan var i samma stil och jag tyckte att allt var jättefint! Här träffade vi även på Klintefjordens Skafferi som sålde sommarens nyslungade honung. Så gott och så nödvändigt att stödja svenska biodlare men även svenska bönder.

Men lunch var anledningen till att vi åkte in, och lunch fick vi. Heagårds Skafferi hade framför allt ett våffelsortiment och där fanns både matiga våfflor men såklart också söta våfflor att fika eller äta som efterrätt.

Här är våra våfflor och tyvärr tog jag inte kort på menyn, så jag minns vad det var för våfflor, men jag minns att de var väldigt goda att äta ute i Heagårds trädgård! Kanske någon läsare vet vad vi valde för våfflor?

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar