Fattiga riddare i julrustning

-

Andra advent idag och julen kommer springande i snabb takt. Igår gjorde jag fattiga riddare i julrustning och ställde fram på bordet. Jag gick ett par glada utrop av mina gummor och gubbar, men det skulle vara fint med både hjärtan och stjärnor också. Go wild i pepparkaksform-lådan.

Jag gjorde helt enkelt vanliga fattiga riddare men tryckte ut gummor och gubbar innan servering. Mysigt!

2 ägg
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
salt
½ dl vetekli (mammas tips för att tillföra lite fibrer – väldigt gott!)

Vispa äggen för sig och häll sedan på mjöl och mjölk. Vispa så allt blir blandat och ta även i salt och vetekli. Låt gärna smeten stå och svälla en liten stund, så blir allt bättre.

Ta fram en stekpanna och sätt på medelvärme. Doppa vanlig franska i pannkakssmeten och stek dem i smör i stekpannan. Lägg upp på en skärbräda och tryck ut fattiga riddare i julrustning och servera tillsammans med socker och kanel. Och tänd det andra ljuset såklart!

Fattiga riddare i julrustning

Andra frukostförslag?

Förra året samlade jag fem bra förslag i inlägget Fem bra adventsfrukostar med bland annat krabbelurer, våfflor och risgrynsgröt såklart.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar