Pernilla Wahlgrens julmustkyckling

-

För många år sedan så läste jag om Pernilla Wahlgrens julmustkyckling. En ugnsstekt kyckling som serveras med en god julmustsås. Passar finfint nu i decembertider! Pernilla väljer att servera sin julmustkyckling med rostade rotfrukter men jag gillar att servera med ris istället.

Sen känns det lite extra kul att jag faktiskt var och tittade på Pernilla Wahlgren igår. Hon körde andra omgången av sin show om Hybris. Min kompis Karin hade bokat våra biljetter så vi träffades i entrén och fick ett par roliga timmar i Sporthallen på söndagskvällen.

Men tillbaka till Pernilla Wahlgrens julmustkyckling. Det kan låta lite lustigt med julmust i maten, men det är faktiskt gott. Lite tamt i smaken kanske men en perfekt familjerätt!

4 kycklingfiléer
4 cm ingefära
4 kvistar färsk rosmarin
Olja till ugnsformen
Salt & peppar

Såsen:
4 dl creme fraiche
4 dl julmust
2 msk kycklingfond
2 tsk riven ingefära
2 tsk hackad färsk rosmarin
2 msk soja
(Mjölk och vetemjöl för redning)

Sätt ugnen på 200 grader och börja med kycklingen. Putsa ev kycklingfiléerna och skär en ficka i filén. Lägg dit skivad ingefära och hackad rosmarin motsvarande en kvist. Vik över fickan och lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar och sätt fast en ugnstermometer i den tjockaste filén. Sätt in formen i ugnen och låt stå till termometern visar 70 grader. Samtidigt som du sätter in formen i ugnen så är det lagom att sätta igång en kastrull med ris.

Nu är det dags att koka julmustsåsen. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Vispa sönder creme fraichen och blanda även ner en redning så såsen blir lite tjockare.

Servera Pernilla Wahlgrens julmustkyckling tillsammans med en god sallad och såklart julmust i glasen. Om det blir någon mat kvar, så funkar det jättebra att ta med i matlådan.

Kyckling i julmustsås

Pernilla Wahlgrens julmustkyckling
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar