Vit chokladcheesecake med proseccotopping

-

God Fortsättning alla fina läsare! Jag hoppas att ni hade en lugn och mysig nyårsafton med nära och kära. Att ni åt god mat och drack gott, kanske med inspiration från mig? Det spelar mindre roll var ni hittar inspirationen – huvudsaken att ni får god mat i magen. Jag måste få tipsa om årets efterrätt till vår nyårsmiddag, en vit chokladcheesecake med proseccotopping. Riktigt god och lagom mycket efterrätt på kvällskvisten.

Vit chokladcheesecake med proseccotopping

En perfekt efterrätt då det mesta går att förbereda. Jag hade proseccogelén i ett eget fat kvar att pynta med, resten var klart. Så efter lite pynt så kunde jag servera. Receptet är beräknat för fyra personer men jag tyckte att det blev lagom för sex personer. Oftast vill man inte ha så mycket utan mest bara något litet sött.

Botten

4-6 digestivekex

Vit chokladcheesecake

150 g vit choklad
300 g Philadelphia Original
1 dl vispgrädde

Proseccogelé

2 gelatinblad
2 dl alkoholfri prosecco
0,5 dl strösocker

Mortla kexen till ett fint smul och fördela i 4-6 serveringsglas. Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen.

Vispa Philadelphia tillsammans med grädde med en elvisp till en fluffig och fast kräm. Tillsätt chokladen och vispa ut jämnt. Fördela cheesecakekrämen i serveringsglasen och låt stå i kylen.

Proseccogelé: Börja med att lägga gelatinbladen i kallt vatten (åtminstone fem min).

Koka upp prosecco och strösocker i en kastrull. Rör om och låt sjuda tills sockret löst sig. Dra av från värmen, krama ur gelatinbladen och rör ut i kastrullen. Häll över i en skål eller djup tallrik och låt stelna i kylskåp, ca 2 timmar.

Ta ut gelén ur kylen och dra sönder den med en gaffel så det blir ett vackert bubbligt smul. Toppa cheesecakekrämen med proseccosmulet och servera. En vacker och väldigt god efterrätt som passade utmärkt på nyårsafton.

Vit chokladcheesecake med proseccotopping
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

1 KOMMENTAR

Lämna ett svar