Sushi på nyårsafton

-

Årets nyårsafton och vår middag blev avslappnat och väldigt skönt! Vi träffade en annan familj och hade inga ambitioner mer än att ha trevligt tillsammans! Ett stort fat sushi på nyårsafton prydde vårat bord och som avslutning en god vit chokladcheesecake med proseccotopping. Alldeles lagom om du frågar mig!

Sushin som vi åt var hemlagad av Daniel och mig, och vi satsade på två smaksättningar i våra makirullar. Vi förberedde rullarna hemma och skar upp dem när vi kom fram. Så väldigt enkelt att göra allt i ordning i förväg.

Har du någon gång provat göra egen sushi? För att rulla makirullar så använder jag det här:

Bambumatta för att rulla rullarna (kan funka utan, men då blir de inte lika jämna)
Noriblad
Sushiris blandat med sushi su (dvs risvinäger och socker)

Valfria pålägg:
Lax (som gärna varit fryst ett dygn för säkerhets skull)
Gurka
Crabsticks
Avokado
Majonnäs
Philadelphiaost
Grönkål
Yakiniku-kött

Gör så här

Lägg först bambumattan i botten, lägg ett nori-blad med den glansiga sidan neråt och lägg på ett lager ris. Tryck till lite, så att riset blir som en matta – lämna 1-2 cm högst upp, så det inte ligger ris på hela nori-bladet. Den sista biten ska vara den bit som ”klistrar ihop” rullen.

Sushi på nyårsafton

Lägg på valfritt pålägg på riset. Ta tag i bambumattan och börja rulla. Hjälp till med händerna och tryck in fyllningen, så att riset och nori-bladet rullas runt fyllningen. När du nästan rullat klart, ta lite vatten på fingret och dra längs den bit tomt nori-blad som du lämnade utan ris, och rulla sedan klart rullen. Lägg över rullen på en annan tallrik med skarven nedåt. Fortsätt med nästa. Läs mitt tidigare inlägg för fler bilder.

Väl på på plats hemma hos Anna & Albin så la jag sallad i botten på en bricka, skurna makirullar i ett snyggt mönster och toppade med både granatäpplekärnor och tärnad mango. På sidan hade vi tagit med srirachamajonnäs, wasabi, soja och inlagd ingefära.

Sushi på nyårsafton

Sushi på nyårsafton
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar