Ugnsbakad brysselkål med äppledressing

-

Har ni kvar någon brysselkål i kylen eller kan det tänkas finnas kvar i er butik? Jag gjorde en så god form ugnsbakad brysselkål med äppledressing i mellandagarna, som jag vill dela med er. Antingen att äta som en god sallad på sidan av annan mat, eller som en mindre middag att äta som den är. Vi åt den som den var, direkt ur formen. Lite romantiskt sådär, att dela middagstallrik med en form mitt emellan oss.

1 nät brysselkål
Smör till formen (eller olja för vegansk mat)
0,5 äpple
Grönkål i små bitar
Riven parmensan (undvik för vegansk mat)
Några hackade mandlar eller någon annan nöt
Salt & Peppar

Äppledressing

2 tsk senap
1 tsk honung
2-3 msk god olja
saft från 0,5 citron
0,5 äpple

Sätt ugnen på 175 grader och ta fram en snygg ugnsform. Dela brysselkålen i två och lägg i den smörade formen. Grädda i ca 20 min och prova stick en sticka genom brysselkålens rot för att känna när den är klar.

Under tiden hinner du göra äppledressingen. Mät upp senap, honung, olja, citron och äpplebitar i en skål. Kör mixerstaven så allt finfördelas. Ställ åt sidan.

När brysselkålen är klar, ta ut från från ugnen och ställ på något som tål värmen. Fyll på med grönkål i små bitar, äpple i bitar och häll sedan över äppledressingen. Rör om så brysselkålen täcks av äppledressingen och sprid ut lite snyggt. Toppa formen med riven parmesan, några hackade mandlar samt salt & peppar.

Ställ fram ugnsbakad brysselkål med äppledressing på middagsbordet och njut!

Ugnsbakad brysselkål med äppledressing
Ugnsbakad brysselkål med äppledressing
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar