Karamelliserad lök till pizzan

-

I fredags stekte jag ihop karamelliserad lök till pizzan. Men en god karamelliserad lök förgyller så många maträtter. Så ta fram en stekpanna och gör en egen sats. Du kommer att bli förvånad hur fort den går åt och du får göra en ny sats.

Om man läser på kring karamelliserad lök, så står det ofta olika tidangivelser. Det är svårt att säga exakt, men löken blir godare om den får mera tid.

4 st gula lökar
1 msk smör
1 msk matolja
2 msk socker
3 msk sherryvinäger (eller vitvinsvinäger)
3 msk vatten

Börja med att skära löken i tunna strimlor. Enklast är att först dela dem på hälften och sen skära tunna skivor. Stek löken i smör och olja på medelhög värme i ca 5 minuter tills löken fått fin färg. Rör med jämna mellanrum. Sänk värmen och stek ytterligare 5 minuter.

Karamelliserad lök till pizzan
Jag delade receptet och gjorde bara på en lök – vilket jag ångrade när allt tog slut så snabbt

Tillsätt socker, vinäger och vatten och sjud löken torr ca 10-15 minuter.

Karamelliserad lök till pizzan
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar