Krämiga nudlar med krispig färs

-

Igår gjorde jag en sådan god och enkel rätt. Krämiga nudlar med krispig färs. Jag valde vegofärs denna gång, men det är valfritt. Lite bökigt med mycket disk – men annars en kanonrätt!

Valfria nudlar (jag valde äggnudlar från Coop, 250g. Byt till ex risnudlar för veganskt)
2 msk röd currypaste
Olja i stekpannan
1 burk kokosmjölk
400 g vegofärs
Olja i stekpannan
1 finhackad vitlöksklyfta
2 msk riven färsk ingefära
2-3 msk japansk soja
1 msk socker

Till servering

Rostade sesamfrön
Salladslök (eller billigare purjolök)
Srirachamajonnäs
Salta jordnötter

Ta fram två stekpannor och en kastrull. Sätt igång vatten för att koka nudlarna. Lägg olja i första stekpannan och fräs röd currypaste i ca en minut. Häll på kokosmjölk och låt puttra ihop åtminstone fem minuter.

Ta fram nästa stekpanna, lägg olja i botten och fräs vegofärs till den blir krispig. Lägg i hackad vitlök, riven ingefära, soja och socker och rör om.

Häll av de kokta nudlarna och lägg ner i kokosmjölken. Rör runt så nudlarna täcks. Lägg upp i snygga tallrikar och lägg på av vegofärsen.

Servera krämiga nudlar med krispig färs tillsammans med srirachamajonnäs, rostade sesamfrön, gärna något grönt såsom salladslök eller purjolök och gärna något crunchy som jordnötter. Smaska i er och må gott!

Krämiga nudlar med krispig färs
Jag hade inget grönt hemma för tillfället, men tänker att det då blir ännu godare
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar