Ibland så är det där enkla allra godast! Som en klassisk sockerkaka till exempel. Så lätt att baka och bara såå god! I all sin enkelhet är den magisk.
Jag var sugen på något bakat men orkade inte med något omständligt, så en klassisk sockerkaka i mammas form fick det bli. Det funkar ju alltid!
50g smält smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
Smör och riven kokos för att smörja formen
Sätt ugnen på 175grader och smöra valfri sockerkaksform med riven kokos eller ströbröd (funkar med vetekli också, det hade alltid min mamma – supergott!)
Smält smöret och ställ åt sidan för att svalna lite. Vispa ägg och socker poröst. Blanda torrvarorna först för sig, och sen ner i äggsmeten. Avsluta med mjölk och det smälta smöret. Häll upp i din ugnsform och grädda i ca 30 min.
När sockerkakan är ute ur ugnen så lägg en tallrik ovanpå och vänd på alltihop direkt. Då lossnar sockerkakan enkelt från sin form och den kan få svalna på tallriken (med formen ovanpå).
Skär upp i bitar och festa loss tillsammans med ett glas mjölk. Så många barnminnen som kommer flygandes direkt. Jag har alltid gillat sockerkaka!