Punschrullens dag 2023 – mina 5 bästa smaker

-

Åh det finns så många goda temadagar under året och här kommer ännu en. Punschrullens dag 2023 infaller idag tisdag och här kommer mina fem bästa smaker. För hemmagjorda punschrullar, eller om du kallar dem dammsugare, är såå mycket godare än bortagjorda punschrullar.

De är lite omständliga, men å andra sidan går det att göra i olika steg. Baka sockerkakan ena dagen och spara ca 1/3 av sockerkakan för punschrullarna. Gör sedan punschrullesmeten samt klä in dem nästa dag. Köp färdiga marsipanlock i butiken och välj den färg som du gillar bäst.

Original-punschrullar kommer med grön marsipan och chokladändar i mörk choklad. En klassisk kaka som alltid funkar och som är riktigt god!

Punschrulle

Gula punschrullar till påsk

Lagom till påsk så passar det också väldigt bra med gula punschrullar fyllda med en banansmakande smet. Yummie – riktigt goda!

Banandammsugare

Punschrullar med lakrits

Nästa tips får bli att baka lakritspunschrullar där jag smaksatt punschrullesmeten med lakrits plus att jag använder lakritschoklad till ändarna.

Punschrullar med lakrits

Punschrullar med apelsin

Om ni inte är så förtjusta i lakrits utan hellre testar smaksättningen apelsin, så har jag gjort sådana också. Punschrullar med apelsintouch har apelsin i smeten och sen apelsinchoklad i ändarna.

Punschrullar med apelsintouch

Punschrullar med kokos

Snövita punschrullar med kokos både i smeten och som snygg dekoration på chokladändarna. Punschrullar med kokos passar finfint till vårvinterns fikaraster.

Kokosdammsugare

Har du någon favorit bland punschrullar? Original eller någon smaksättning? Vilken färg tilltalar dig mest? Och kallar du dem för punschrullar eller dammsugare?

Berätta gärna i kommentarerna här nedan och njut av en riktigt god kaka idag!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar