Det är så härligt att även Saga gillar att vara i köket. Vi diskuterar ofta matlagning och smaker både i köket och vid middagsbordet. När jag var på keramikkurs förra veckan så kom jag hem till en laddning av Sagas cashewrutor, som hon gjort bara för att hon trivs i köket. Så ljuvligt goda!
Julgodis kanske ni tänker – men jag tänker gott lördagsgodis när som helst under året. Passa på ifall ni stöter på en burk cashewnötssmör eller jordnötssmör på kort datum.
180 g cashewnötssmör (eller jordnötssmör)
70 g jordnötter
1,5 dl socker
1,5 dl sirap
0,75 dl kokos
Ca 6 dl puffat ris
200 g ljus choklad
Ta fram en ugnsform (ca 20*20 cm) och lägg ett bakplåtspapper i. Blanda cashewnötssmör, finhackade jordnötter, socker, sirap och kokos i en kastrull och värm ihop det till en flytande massa. Det får inte koka.
Blanda ner puffat ris i lagom mängd och bred sedan ut blandningen i din ugnsform.
Smält chokladen över ett vattenbad och häll ut över din cashewblandning. Stryk ut så det blir ett jämnt lager och ställ för att stelna. Skär Sagas cashewrutor i små kuber och ät som godis. Mums!
