Sagas cashewrutor som lördagsgodis

-

Det är så härligt att även Saga gillar att vara i köket. Vi diskuterar ofta matlagning och smaker både i köket och vid middagsbordet. När jag var på keramikkurs förra veckan så kom jag hem till en laddning av Sagas cashewrutor, som hon gjort bara för att hon trivs i köket. Så ljuvligt goda!

Julgodis kanske ni tänker – men jag tänker gott lördagsgodis när som helst under året. Passa på ifall ni stöter på en burk cashewnötssmör eller jordnötssmör på kort datum.

180 g cashewnötssmör (eller jordnötssmör)
70 g jordnötter
1,5 dl socker
1,5 dl sirap
0,75 dl kokos
Ca 6 dl puffat ris
200 g ljus choklad

Ta fram en ugnsform (ca 20*20 cm) och lägg ett bakplåtspapper i. Blanda cashewnötssmör, finhackade jordnötter, socker, sirap och kokos i en kastrull och värm ihop det till en flytande massa. Det får inte koka.

Blanda ner puffat ris i lagom mängd och bred sedan ut blandningen i din ugnsform.

Smält chokladen över ett vattenbad och häll ut över din cashewblandning. Stryk ut så det blir ett jämnt lager och ställ för att stelna. Skär Sagas cashewrutor i små kuber och ät som godis. Mums!

Sagas cashewrutor
Sagas cashewrutor serverade på ett av mina keramikfat – vackert i vårljuset från fönstret
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar