Punschrullar med apelsintouch

-

Ibland får man ”tid över” och då gillar jag att förbereda, så jag har något klart eller halvklart till de dagar jag inte har samma tid. Jag ville göra en laddning Punschrullar att ha redo i frysen, och jag hade sparat undan en bit sockerkaka sedan ett tag tillbaka, så halva jobbet var redan gjort. Jag har gjort punschrullar tidigare men den här gången kom jag på att jag ville ge mina punschrullar en apelsintouch, så jag ändrade receptet lite. Då jag redan hade sockerkaka* klar i frysen och bara behövde ta fram och tina, så hoppar jag direkt på steg 2 i min beskrivning:

Blanda ihop punschrulledegen/smeten. Rör ihop en smörsmet och blanda sedan ner delar av sockerkakan:

125g mjukt smör
3 msk socker
2 msk kakao
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
lite salt
Rivet skal från 1 apelsin
1 msk flaggpunsch
175g sockerkaka

Blanda ihop smörsmeten, och tärna sedan ner sockerkakan och rör. Sockerkakan kommer att smulas sönder och blandas jämt i smörsmeten.
——————–
Marsipan (jag hittade bara ett tårtlock den här gången, så då får man pussla lite för att få marsipanen att räcka)
200 g apelsinchoklad

Lägg ett jämnt rör med smet längs marsipankanten och rulla sedan ett varv. Skär av marsipanen och skär dammsugarna i valfri längd. Lägg de färdiga punschrullarna på en tallrik och in i kylen så får de stabilisera sig.

Steg 3 blir att smälta valfri choklad, så man kan doppa punschrullarnas kanter. Jag valde Marabou Apelsinchoklad och smälte den.
Doppa dina punschrullar och lägg på en tallrik för stelning. Sen är det bara att njuta fullt ut, de är huuuur goda som helst!

Punschrullar

*Sockerkaka (det behövs ungefär 1/3 sockerkaka till Punschrullesmeten):

50g smält smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk

Sätt ugnen på 175grader.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda torrvarorna först för sig, och sen ner i äggsmeten.
Avsluta med mjölk och det smälta smöret.
Häll upp i valfri smord ugnsform och grädda i ca 30 min.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar