Tjärnänge våffelstuga vid Brattåsmasten

-

En lördag i början av mars. Ganska tråkigt väder med moln, blåst och första dagen med minusgrader – vilket gjort att underlaget antingen har tinat eller så ligger ett rejält lager is. Vi hade ställt in oss på ett besök hos Tjärnänge våffelstuga vid Brattåsmasten men denna gång valde vi bort skidorna och tog bilen så nära vi kunde istället.

Vi valde att ställa bilen på rätt sida vägbommen och tog en knapp tre km lång promenad istället. Den var rejält isig, så vi hade tjänat på att ta broddar på fötterna. Nu hade vi inte det, utan halkade fram i långsamt mak. Skönt ändå med promenad och friskluft!

Ett annat alternativ att ta sig till Tjärnänge våffelstuga, är att åka längdskidor från Brattåsmasten och via Svartsjöarna. På vägen tillbaka mot bilen så finns det skyltar som pekar mot våffelstugan.

I lördags när vi nästan var klara så kom två skidåkande familjer in i stugan och såg också fram emot goda våfflor.

Till slut dök stugan upp och vi klev in i Tjärnänge våffelstuga för att få oss en bit lunch. Det är en obemannad våffelstuga där man litar på att gästerna sköter sig och betalar för sin mat. Låt oss hoppas att den får fortsätta i sin nuvarnade form, för det är riktigt mysigt.

Inne i stugan så brann elden i brasan och det var varmt och gott. Vi tog ett bord och hittade både smet, två sorters sylt och grädde i kylskåpet. Kaffetermosarna var påfyllda och vi slog igång vårt våffeljärn (det står ett våffeljärn på varje bord).

Efter några minuter så kunde vi börja grädda och ett par minuter senare så var första våfflan klar. Riktigt goda våfflor med både sylt och grädde!

Efter tre våfflor var så kände vi oss mätta och belåtna. Vi betalade för oss genom att swisha rätt belopp till Linus, klädde på oss och gick ut. En halkig promenad tillbaka till bilen väntade, men återigen skönt att få röra på sig.

En mysig liten utflykt till Tjärnänge våffelstuga där du får grädda dina egna våfflor och betala för det du äter. Här nedan ser du prislistan för våffelstugans utbud.

Tjärnänge våffelstuga
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar