Bananens dag 2023 – mina 5 bästa tips

-

Idag är det bananens dag 2023 och här kommer mina fem bästa tips. Bananer är en frukt som jag alltid har gillat! Förutom att bananer är gott så är det också en alldeles utmärkt livsmedel. Den är förpackad i sitt eget skal så den är lätt att ta med sig och har sedan ett utmärkt innehåll. Jag var inte ens tio år då jag (med hjälp av pappa) köpte en speciell banan-receptbok.

Att använda banan i matlagning verkar dela det svenska folket, det är långt ifrån alla som gillar uppvärmd banan – men jag tycker att det är så gott! De som inte gillar banan i matlagning brukar ändå gilla banan i bakverk, så testa det nästa gång du ska baka.

Men hörni – på bananens dag så kör vi väl bananer från morgon till kväll? Bananer till frukost, fika, middag med efterrätt och en drink som avslutar bananens dag 2023.

Banan till frukost

Frukost är alltid bra och bananplättar med endast tre ingredienser är både enkelt och gott! Lägg till färska bär eller sylt då det är dags att äta.

Bananplättar

Banan till fikat

Banan till fikat är ganska enkelt, då det finns massor att välja på. Allt från lite omständliga, men väldigt goda, banandammsugare till en enklare banankaka – här nedan en banankaka med Marabou Pepparkaka. Så gott att göra en banankaka och blanda i choklad.

Banankaka med Marabou Pepparkaka

Banan till varmrätt

Att äta banan till varmrätt delar som sagt det svenska folket. Men ni kanske bara tänker banan på pizza? Jag föreslår istället en Africana korvgryta som jag gjorde i höstas, strax efter att jag kommit hem från Tanzania och Kilimanjaro. Riktigt god middag! Annars är ju klassikern Flygande Jacob ett gott tips också.

Africana korvgryta

Banan till efterrätt

Vi fortsätter banan-temat idag och avslutar vår lördagsmiddag med banan till efterrätt. Att göra sin egen hemmagjorda bananglass är enkelt men den behöver några timmar i frysen. Ett annat förslag är t ex Banoffie pie som inte kräver någon tid i frysen.

Hemmagjord bananglass

Drinktips med banan

För att avsluta vår bananlördag så har jag också ett drinktips med banan. Banana Coke är en lite otippad drink men med endast tre ingredienser så är det en enkel och god drink.

Och om du gillar chips till lördagskvällen så MÅSTE du prova min parmesandipp som också är med på bilden nedan. Godaste dippen!

Skulle du inte gilla någon av tipsen ovan, så har jag flera sidor med bra banantips, kolla in mitt arkiv här.

Banana Coke som fredagsdrink

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar