Bananoffiepie i portionsglas

-

Banoffie pie har ni säkert hört talas om och kanske även smakat? En söt dessert som man inte äter så stor bit av, men den är också otroligt god! När jag valde att göra denna efterrätt, så gjorde jag istället bananoffiepie i portionsglas. Det ser snyggare ut och det blir mindre kladdigt för dina gäster.

Oavsett hur ni gör, så är ingredienserna de samma. Här är mängden för 8 glas, men det är bara att dela i mindre om ni är färre personer:

200 g digestivekex (ett halvt paket)
100 g smält smör
1 burk karamelliserad mjölk
2 bananer
2 dl grädde
Choklad att hacka, gärna Daim

Krossa digestivekex i en bunke och häll över smält smör. Här är måtten inte helt exakta, så häll i lite smör i taget och blanda runt. Jag gillar inte om det blir för mycket smör tex. Lägg kex-krosset i botten på dina snygga glas.

Lägg på av den karamelliserade mjölken och försök smeta ut den en aning. Skiva bananer och lägg ovanpå. Vispa grädden mjukt fluffig och lägg ovanpå bananerna. Toppa med hackad Daim och du har en suverän efterrätt.

Jag hade egentligen förberett en tårtform med kex och karamelliserad mjölk, men det gjorde inget. Jag skar ut lagom stora bitar och bottnade mina glas med, sen på med banan, grädde och Daim. Enkelt, snabbt och väldigt gott!

Bananoffiepie i portionsglas

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelBil genom Bosnien
Nästa artikelErbjudande Smakbox

Kommentera