Bananplättar med 3 ingredienser

-

Ibland behöver en bara det där superenkla, supersnabba mellanmålet och här kommer en sådan. Eller kanske lite lyxigare helgfrukost? Bananplättar med endast tre ingredienser. Lägg ett par ingredienser till så blir de lite godare och lite matigare, men de funkar med tre ingredienser också. Riktigt goda att servera med sirap och blåbär, men det är valfritt. Så här:

Mellanmål för två personer:

1 banan
1 ägg
0,5 dl vetemjöl
Ev 0,25 dl havregryn
Ev salt

Smör & Rapsolja att steka i

Mosa bananen och knäck ägget i en skål. Vispa sönder ägget först och tippa sedan ner den mosade bananen. Fyll på med vetemjöl och ev havregryn och vispa igen.

Sätt igång en stekpanna och ta i Smör & Rapsolja. Klicka ut små plättar och stek på båda sidorna. Servera dina bananplättar tillsammans med sirap och gärna blåbär (jag tog ut ur frysen i samband med att jag började laga, så hann de tina hyfsat innan mellanmålet serverades).

Bananplättar
Bananplättar
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar